Елица Богданова

Елица Богданова (виола) започва музикалното си образование в НМУ „Любомир Пипков”, София. От 2007 г. учи в лондонската престижна академия Guildhall School of Music and Drama. Завършва бакалавърска и магистърска степен и се задълбочава в исторически-информираните изпълнителски практики под ръководството на Павло Безносюк и Джейн Роджърс.

Тя е член на ансамблите King’s Consort, Hanover Band, Orchestra of the Age of Enlightenment, La Serenissima и др. Успешно съчетава интереса към старинен репертоар с участието си в оркестрите London Sinfonietta и London Symphony Orchestra.

Като камерен музикант и в оркестър тя свири на редица фестивали във Великобритания, Швейцария, Италия, Швеция, Франция и др.

В състава е на струнен квартет “Консоне” и участва в премиерния им компактдиск през 2018 г. с квартети от Хайдн и Менделсон. Камерният състав е носител на множество награди и стипендии и представя в редица престижни зали по света творби от класически и романтични композитори на исторически инструменти.

Тя е съорганизатор на фестивал “180 градуса” – София, който цели иновативно представяне на музиката, в нетипични пространства и в комбинация с други изкуства.