Мирела Александрова

Мирела Александрова (сопран) в момента развива професионалните си качества във Виена, поставяйки си високи вокални и артистични критерии.

На 3-годишна възраст започва да свири на пиано и да пее в детски хор. Завършва НМА през 2017 г. със специалности класическо пеене и вокална педагогика в класа на Маргарита Баснарова. Предстои й дипломиране в Частен университет за музика и изкуства – Виена, в класовете по оперно пеена на камерзенгерин Елена Филипова и песни и оратории при камерзенгерин Биргид Щайнбергер и Ралф Хайбер. Участва в майсторки класове при Даниел Йоханес, Норман Шелтер, Розана Лизициан и др., а през 2020 г. на международен курс за певци в Рим.

Пее соловите сопранови партии в “Голяма меса” във фа минор от А. Брукнер под палката на Йордан Камджалов (София, 2020), в “Христос на Елеонския хълм” оп. 85 от Бетовен под диригентството на Едуард Малкус (Австрия).

Получава Първа награда и Награда на публиката на международния конкурс “The Euterpe Rose” през 2017 г. Пее на сцената на Ковънт гардън и в Уестминстърското абатство през 2012 г. по повод откриването на Олимпийските игри в Лондон.

https://mirella-alexandrova.com/home